Systolic sovelluksen käyttäminen on helppoa, ja se auttaa seuraamaan verenpainetta ja varmistamaan että se on hallinnassa. Käytä verenpainemittaria ohjeiden mukaan ja tallenna sitten mittarin arvot Systolic sovellukseen.
Verenpainemittari on painemittari, jolla mitataan verenpaine. Verenpaine määritetään, kun olkavarteen kohdistuvaa painetta aletaan laskea mansetin avulla ja samalla seurataan kyynärtaipeesta veren virtauksen aiheuttamaa virtausääntä valtimossa. Sillä hetkellä kun valtimon syke alkaa kuulua, mittari lukee systolisen paineen. Mansetin paineen alentamista jatketaan ja kun veren virtausäänet häviävät, määritetään diastolinen verenpaine. Diastolinen verenpaine tarkoittaa ison verenkierron suurten valtimoiden matalinta painetta.
Tärkeää! Tiedot tallennetaan vain laitteesi muistiin ja on hyvä tehdä varmuuskopio silloin tällöin, jotta jos kadotat laitteesi, niin tiedot ovat tallessa ja voidaan palauttaa toiseen laitteeseen. Vain sinä hallitset tietojasi, eikä kukaan muu pääse niihin käsiksi, me emme jaa niitä kolmansien osapuolten kanssa. Voit tallentaa raportin pilveen ja hallitset mitä tietoja raportoidaan ja kuka muu voi nähdä raportin selaimen kautta.
Vinkki! Raportti on helppo tulostaa PC:llä kun lähetät sen itsellesi ja avaat ja tulostat sitten PC:llä. Tällä tavoin voit tuottaa myös PDF tiedoston.
Useimmat digitaaliset verenpainemittarit antavat systolisen ja diastolisen verenpaineen sekä pulssin lukemat. Haluat ehkä silloin tällöin mitata painosi ja tallentaa sen verenpaineen lisäksi. Voit myös tallentaa kommentteja tilanteesta mikäli koitat selvittää mikä asia korreloi verenpaineen kanssa. Paina lopuksi Tallenna nappia niin lukemat tallennetaan ja esitetään raportissa.
Verenpainetta mitattaessa aamuin ja illoin on hyvä tehdä ainakin kaksi mittausta parin minuutin välein, ja mielellään useampiakin. Systolic laskee haluttaessa automaattisesti aamu- ja iltamittausten keskiarvon. Systolicin 2min ajastin on kätevä apuväline muistuttamaan seuraavasta mittauksesta. Päivämäärä on automaattisesti ajan tasalla silloin kun päivitystä kuvaava nuoli-kuvake on valittuna ts. sininen. Voit myös halutessasi valita muun päivämäärän.
Kun tallennat useampia lukemia pidemmällä aikavälillä, niin Systolic sovellus tuottaa arvokkaan raportin ja esittää verenpaineen, painon ja pulssin muutokset graafisesti. Kuvaaja mahdollistaa verenpaineen kehityksen seuraamisen ajan funktiona. Voit vierittää kuvaajaa vasemmalle ja oikealle lähettää raportin edelleen painamalla oikeassa ylälaidassa olevaa kirje kuvaketta. Raportti sisältää aamu- ja iltamittausten keskiarvot, niin että kaikki klo 12 jälkeen mitatut arvot kuuluvat iltamittaukseen. Lähetettävä raportti sisältää kuvaajan samalta ajanjaksolta joka näkyy ruudulla sekä kommentit.
Kun haluat tarkastella raporttia tarkemmin, voit kääntää laitteen vaakatasoon, jolloin raportti piirtyy ruudulle tarkemmin ja hyödyntää koko näytön tilan. Nappi raportin lähettämiseksi löytyy raportin oikeasta yläkulmasta.
Raporttiin on myös tarjolla lisää ajanjaksoja, jotka saa esiin painamalla Raportti -nappia jo ollessa Raportti välilehdellä.
Vinkki! Raportti on helppo tulostaa PC:llä kun lähetät sen itsellesi ja avaat ja tulostat sitten PC:llä. Tällä tavoin voit tuottaa myös PDF tiedoston.
Käytettyäsi PEFlogia tai Systolicia jonkin aikaa, sinulle kertyy nopeasti paljon lukemia jotka kannttaa ryhmitellä viikon tai pari viikkoa kestäviin seurantajaksoihin. Paina loki-välilehdellä jakson aloittavaa merkintää 2 sekuntia kun haluat aloittaa uuden seurantajakson. Kaikki merkinnän jälkeen tallennetut lukemat ryhmitellään automaattisesti sen alle ja jakso kestää siihen saakka kunnes aloitat samalla tavoin uuden jakson.
Yksi klikkaus avaa ja sulkee seurantajakson. Oikeassa laidassa oleva nuoli kertoo onko jakso suljettu vai avattu. Lukemia pääsee muokkaamaan tuplaklikkaamalla haluttua merkintää.
Jos haluat poistaa tuloksen, voit pyyhkäistä tuloksen vasemmalle. Huom! Seurantajakson aloittavan tuloksen voi poistaa sitten kun sen alla olevat tulokset on poistettu ensin.
Tärkeimpiä lukemia ovat tyypillisesti kuitenkin viimeisimmät lukemat ja lukemat ovat kronologisessa järjestyksessä loki-välilehdellä. Kun haluat hypätä viimeisimpiin lukemiin, eli listan loppuun, niin voit painaa Loki-nappia ollessasi jo loki-sivulla. Kun haluat siirtyä takaisin listan alkuun voit painaa oikeassa yläkulmassa olevaa nappia.
Sininen kuvake tarkoittaa että sekä systolinen että diastolinen verenpaine ovat sopivalla alueella. Oranssi kuvake tarkoittaa sitä että jompi kumpi lukema on liian korkea, ja punainen tarkoittaa molempien lukemien liian korkeaa arvoa.
Kaikki tallennetut tiedot säilytetään laitteen muistissa. Jos haluat siirtää tiedot toiseen laitteeseen esim. ottaessasi uuden laitteen käyttöön, niin varmuuskopion luonti ja palautus on kätevä tapa siirtää tiedot laitteesta toiseen. Varmuuskopion luonti on järkevää myös varmuuden vuoksi, jos esim. satut hukkaamaan laitteesi. Tällöin varmuuskopio on käytettävissä myöhemmin uudessa laitteessa.
Avaa sivuvalikko (nappi vasemmalla ylhäällä) ja valitse Varmuuskopio ja palauta. Paina sitten Varmuuskopioi nappia, niin Systolic tallentaa varmuuskopion palvelimelle ja tuottaa linkin, jonka avulla varmuuskopio voidaan myöhemmin palauttaa. Ota linkki talteen esim. lähettämällä se itsellesi vaikkapa sähköpostilla. Huom! Uusi varmuuskopio korvaa palvelimella jo mahdollisesti olevan vanhemman varmuuskopion.
Voit palauttaa tiedot uuteen laitteeseen käyttämällä linkkiä, jonka sait varmuuskopion luonnin yhteydessä. Kopioi linkki leikepöydälle sähköpostista (paina linkkiä kunnes laite mahdollistaa leikepöydälle kopioinnin). Avaa sitten Varmuuskopioi ja palauta toiminto sivuvalikosta ja pidä Palauta nappia painettuna kunnes laite mahdollistaa linkin liittämisen leikepöydältä. Kun painat Valmis nappia, niin Systolic lataa varmuuskopion palvelimelta ja pyrkii palauttamaan tiedot laitteeseen. Tiedot liitetään mahdollisesti jo tallennettujen tietojen joukkoon eikä laitteessa jo olevia tietoja näinollen menetetä eikä korvata.